2. naravoslovni dan – TSZ

V letošnjem šolskem letu smo prvič izvedli naravoslovni dan na temo tradicionalnega slovenskega zajtrka. Vsak tretji petek v novembru nas že vrsto let spremlja ta projekt.

1.šolsko uro smo namenili zajtrku s slovenskimi proizvodi. Učenci so se zelo potrudili pri pripravi pogrinjka. Vsak je imel nalogo, da prinese v šolo pripomočke, s katerimi si bodo polepšali mizo. Velik poudarek je bil tudi na kulturi prehranjevanja.

Osrednja tema, ki smo jo tokrat posebej izpostavili, je kruh in to govori tudi letošnji slogan »Kruh za zajtrk – super dan!« Nismo pozabili izpostaviti tudi pomen čebel, medu in opraševanja. Ob gradivu smo ponovili, zakaj je zajtrk najbolj pomemben obrok dneva in bolj podrobno spoznali svet čebel. Ogledali smo si nekaj posnetkov na spletu, ki jih je pripravil NIJZ in se naučili čebelji ples.

Da bo pogrinjek drugo leto še lepši, smo si na posnetku ogledali nekaj origamijev s prtički in jih tudi v praksi preizkusili.

V letošnjem šolskem letu smo se 5. razredi vključili v kviz Naravni parki Slovenije. Dobili smo 1. sklop vprašanj, ki smo jih del tudi rešili.

Ta vnos je bil objavljen v Naravoslovni dnevi. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja