Teden pisanja z roko

V tednu od 17. do 21. 1. se je izvajal projekt Teden pisanja z roko. Zaradi trenutnih razmer se je podaljšal do 11. 2. 2022.

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2022 je Pišem z roko, ker …  – pozornost je namenjena prednostim pisanja z roko (boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi, ko smo starejši).

Z dejavnostjo smo začeli že meseca decembra, ko smo varovancem Doma starejših občanov poslali ročno izdelane in napisane voščilnice ob novem letu.

V uvodni uri smo si ogledali PP predstavitev, ki jo je pripravila logopedinja Mojca Lapanja. Učenci so spoznali, kako se je razvijala pisava skozi razvoj človeštva in zakaj je pisanje z roko tako pomembno. Po končanem ogledu PP so učenci rešili YORK test, kjer so prepoznavali podobne zapise besede YORK.

Mojca Lapanja je v našem razredu izvajala tudi dve delavnici Double Doodle Play – obojeročno risanje po navodilih.

Učenci so napisali tudi svoje mnenje, na kakšen način najraje pišejo in zelo veliko učencev rado piše z roko, vsekakor pa so izbrali tudi pisanje na telefon oz. računalnik.

Dejavnost smo zaključili z risanjem naših imen na najbolj ustvarjalen način. Na hodniku šole smo pripravili razstavo naših stvaritev.

Ta vnos je bil objavljen v Novice. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja